Fabia 1.2 TSI rozrząd padł po 20.000 tuż po gwarancji, w serwisie powiedzieli ze i tak dużo km zrobił jak na ten silnik ...
Używane TSI - jak się sprzedaje ? Dla tych co sprzedawali...
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez stuff1000Fabia 1.2 TSI rozrząd padł po 20.000 tuż po gwarancji, w serwisie powiedzieli ze i tak dużo km zrobił jak na ten silnik ...ad:
ad:
ad:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecSzkoda, że prasa nie była taka skuteczna w wywarciu nacisku na producenta, że bubel sprzedał ludziom i akcja serwisowa by się przydała :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Inna sprawa, że cel poszukiwań naszych rodaków celuje raczej w przedział cenowy 10-20 tys. zł, dlatego nie ma zainteresowania.
W tym temacie to wiele wyjaśnia ostatnio poznałem handlarza co się rzadko zdarza naprawdę uczciwy gość i stoją u niego auta zawsze po5-6szt i mówi że jak cena jest już 20kzł+ to zainteresowanie jest słabiutkie ruch w interesie jest w przedziale 10-15kzł
Proponował mi(raczej to dla żony :roll: ) Micre 2006r 14kzł.70kkm przebiegu.
Mówił że jak dla sąsiada to tylko to w tej chwili ma pewnego :wink:Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2W tym temacie to wiele wyjaśnia ostatnio poznałem handlarza co się rzadko zdarza naprawdę uczciwy gość i [stoją u niego auta zawsze po5-6szt i mówi że jak cena jest już 20kzł+ to zainteresowanie jest słabiutkie ruch w interesie jest w przedziale 10-15kzł
Proponował mi(raczej to dla żony ) Micre 2006r 14kzł.70kkm przebiegu.
Mówił że jak dla sąsiada to tylko to w tej chwili ma pewnego
Komentarz
-
-
Kwestia dogadania się z dilerem. Zależy też w jakiej formie wcześniej autko nabyłeś. Jeżeli prywatnie to zawieracie umowę kupna-sprzedaży. Kasy tak naprawdę nie widzisz, widzisz tylko kwotę na papierze, która idzie na poczet nowego egzemplarza. Jeżeli zakup był na firmę to wystawiasz pełną fakturę VAT na salon.
Komentarz
-
-
pascal, Powiem ci łopatologicznie jak nie czaisz o co chodziło Chris11,.
Przyjeżdżasz przykładowym autem, które jest warte wg eurotaxu 20 tys zł, co jest oczywiście niżej ceny giełdowej, a diler proponuje ci odkupienie 20% ponizej tej wartości. Po czym wyjezdzasz nowym, a on wystawia za 24 tys zł czyli 2 tys powyżej średniej giełdowej ceny i czeka na kolejnego jelenia.
DeX, I o taką umowę chodziło jako lichwiarską.
Dlatego jak kupujesz nowe to robisz bez skrupułów konkurs, kto da więcej upustu, a auto sprzedaje się na wolnym rynku.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Polbis Olsztyn daje mi w rozliczeniu przy zakupie SII (produkcja i odbiór styczeń 2015 rocznik też 2015) ~41-42 za moją ........ z gwarancją ceny do stycznia hmmmmm co myślicie? chyba rynek da trochę więcej ....
[ Dodano: Wto 28 Paź, 14 16:09 ]
Zamieszczone przez Dig DugDlatego jak kupujesz nowe to robisz bez skrupułów konkurs, kto da więcej upustu, a auto sprzedaje się na wolnym rynku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720olbis Olsztyn daje mi w rozliczeniu przy zakupie SII (produkcja i odbiór styczeń 2015 rocznik też 2015) ~41-42 za moją ........ z gwarancją ceny do stycznia hmmmmm co myślicie? chyba rynek da trochę więcej ....
No ale teraz to i tak powinieneś wyciagnąć wiecej niż te 41-42k,myślę że 47-48k jest realne
chociaż cholernie trudny jest ten nasz rynek używek :? Powodzenia.Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
pascal, nówka 1.8 liftback, biel candy, Active + pakiet Fresh + "Pakiet pogwarancyjny do 120kkm, pakiet przeglądów Basic 4lata/120kkm do produkcji 2015 mam ofertę za ~75-76 brutto - warto?
wydaje się OK chyba chcą wietrzyć magazyny fabryczne z części w świetle nowego SIII.............
[ Dodano: Wto 28 Paź, 14 16:23 ]
Zamieszczone przez paweł2No ale teraz to i tak powinieneś wyciagnąć wiecej niż te 41-42k,myślę że 47-48k jest realne
Komentarz
-
Komentarz